fredag 27 april 2012

Jäkla katt!

Jag blir avbruten av ett skrattande troll där jag sitter i soffan och läser tidningen. Trollet vill att jag ska prata med katten. Nej, vi har inte skaffat katt. Maken är fortfarande allergisk och jag gillar inte katthår i mitt hem. Vår katt finns i vår iPad och heter Talking Tom (jag kan ha fel med namnet men orkar inte kolla upp det hela). Det är en enerverande historia som upprepar allt man säger med ljus och rask stämma. Som den goda mor jag är börjar jag prata med katten. Trollet skrattar och jag med. Och katten.

Efter en stunds lek och bus med katten börjar trollet att ledsna och bestämmer sig för att hitta på lite bus istället. Hon stoppar in handen i sin mun så att den blir blöt av saliv. Sen kladdar hon ner mitt ansikte. Jag är inte road och ber henne att sluta. "Men sluta nu! Jag blir alldeles blöt i ansiktet!" svarar katten med sin ljusa stämma. Trollet skrattar ännu mer och gör om det hela en gång till. Jag blir argare. "Lägg av!" skriker katten. Efter en stunds brottande och skrattsalvor från trollet och katten slutar hon. Men bara för att ge sig på nästa hyss.

Trollet tar tag i tavellisten som sitter ovanför soffan och hänger med hela sin kroppstyngd i den. Jag blir arg och lyfter ner henne från listen samtidigt som jag fräser värre än katten. Katten upprepar harangen av otrevligheter. Jag stänger av iPad'en. Den är ungefär lika irriterande som ett barn som upprepar allt man säger. Särskilt när man är arg.

Jag hade förresten rätt med namnet. Här har ni katten. Framgooglad.

2 kommentarer:

Kliar och sticks sa...

Ja usch. Jag är inget fan av Tom jag heller. Tack och lov har barnen inte upptäckt honom, men han fanns på jobbet ett tag och drev mig till vansinne.

Frida sa...

Som sagt var; Tur att de små liven är hur söta och underbara som helst när de sover, för ibland så är de nästan gratis... =)

Skicka en kommentar