onsdag 29 februari 2012

Äntligen!

För tre år sedan, när vi var nyinflyttade i den här lägenheten, fick vi frågan om vi ville köpa en säkerhetsdörr. Eftersom vi just lagt ut en hel del pengar på att köpa vår bostad och dessutom slipa, spackla, måla en massa kände vi inte att vi hade pengar till en ny dörr. Så vi levde vårt liv med den gamla ytterdörren. Denna dörr visade sig släppa igenom alla ljud från trapphuset. Den visade sig också släppa ut alla ljud inifrån lägenheten till förbipasserande i trapphuset. Ett samtal i normal ton hörs utan problem. Det säger sig självt att det till och från varit väldigt besvärande med alla ljud in och ut ur lägenheten.

Strax innan balkongbygget satte igång förra året fick vi åter frågan om vi ville köpa en säkerhetsdörr. Den gången ville vi väldigt gärna hoppa på det tåget. Det var bara det att dörrarna inte kunde sättas på plats förrän firman som bygger våra balkonger är färdiga. Så vi har vänat. Och väntat. Och väntat. Så idag var det äntligen dags och nu är dörren på plats! Jag sitter hemma i soffan och njuter av att bara höra ljud från vår egna lägenhet.


Jag njuter inte lika mycket av allt byggdamm som nu ligger över hela hemmet. Hela dörrkarmen byttes ut så nu finns ett lager av mörkt damm överallt.

1 kommentar:

kliarochsticks sa...

Vi hade också en "pappersdörr" i en av våra lägenheter. Man hörde verkligen precis allt!! Tyvärr hörde man ju samtal ut i trapphuset också, jag vet inte vad som var värst..

Grattis till nya dörren!

Skicka en kommentar