torsdag 16 februari 2012

Konsten att få ett urinprov från 2.5-åring

Efter gårdagens besök på vårdcentrelen då dottern blev lyssnad på, klämd på och stucken skulle hon lämna urinprov. Det är något av ett projekt att få ett blöjbarn att kissa på kommando. Vi har börjat potträna, men tanken är ju att det ska vara lekfullt och inte ske under tvång. Men vad gör man?!

Började igår med att locka henne till att kissa både på pottan och på toaletten men utan resultat. Vi läste böcker, testade rinnande vatten, la pussel och spelade memory. Vi försökte väl en åtta, nio gånger innan hon somnade för natten. Imorse försökte vi igen. Efter fyra försök var samtliga inblandade försenade till jobb och förskola. Jag gjorde ytterligare ett försök när jag hämtade henne på förskolan. Tänkte att vi då kunde åka med provet till vårdcentralen. Men nej.

Ikväll lockade jag med en klubba om hon kissade på kommando. Hon försökte förhandla och förhala när det inte kom något kiss, trots att hon hållit sig i närmare tre timmar. Suckande vandrade hon runt i vardagsrummet. Sen säger hon "okej då", sätter sig på pottan och kissar - hurra!! Att det blev en klubba strax innan sänggående fick det vara värt.

1 kommentar:

Kliar och sticks sa...

Hon kanske borde gå mer utan blöja? Dags att börja kissa i pottan;)?

Skicka en kommentar