lördag 11 februari 2012

Ytterligheter

Jag snubblade över ett event på facebook, genom en vän. Det var två privatpersoner som ordnat en insamling av filtar, handskar, halsdukar, mössor, jackor och annat som kan tänkas behövas för Stockholms hemlösa i vinterkylan. Sedan går de runt och lämnar över sakerna direkt till de hemlösa.

Jag blev väldigt rörd när jag läste om deras idé och hittade ett par filtar och några vinterhandskar som vi kunde avvara. Vi åkte in till Sergels torg (med bil dock eftersom barnet fortfarande är hängigt) och lämnade över dem. Det kändes bra att se att så många lämnat kläder och filtar.

Vi körde hemåt och min man lämnade av mig på en galleria i närheten av där vi bor. Jag fick lite pengar när jag fyllde år och har kom på att jag skulle använda dem för att köpa kaffemuggar som jag upptäckte för nåt år sen. Sagt och gjort. Med kaffemuggar i en kasse ställde jag mig för att vänta på tunnelbanan hem. Då slogs jag av det olustiga i att först skänka bort något till någon som i princip inte äger något för att sedan gå och köpa något till mig själv som jag egentligen inte behöver. Men vill ha. För att jag själv lever i ett överflöd och kan köpa det jag vill ha. Ja, inte precis allt jag vill ha men fortfarande så att det räcker och blir över.

Så nu sitter jag och dricker kvällste ur mina nya kaffemuggar och tycker att livet känns allmänt märkligt. Och orättvist.

2 kommentarer:

Kliar och sticks sa...

Guuuuud så orättvist! Här sitter jag och har bara "fika med farmor" som nya muggar och så får du drömmuggen! Måste genast ge bort mina gamla muggar till myrorna och köpa nya;)

Manamanama sa...

Hahaha ja det är nog bäst! Du kan ju säga att de gått sönder eller så...

Skicka en kommentar