fredag 11 maj 2012

Snabbstädning gone bad

Jag är en vän av oplanerade gäster, eftersom jag då får tillfälle att sabbstäda. Men en förutsättning för att hinna städa är några (helst 30) minuters försprång. Härom dagen hämtade jag och grannen barnen samtidigt från förskolan. Barnen ville leka och jag välkomnade dem hem till oss. Eftersom att jag gick till jobbet i okristlig tid den morgonen hade jag ingen aning om hur det såg ut där hemma. Men jag behövde inte oroa mig.

Redan i hallen möttes vi av gårdagens bajsblöja i en hundpåse. Man kan säga att det inte luktade vårblommor nånstans i lägenheten. Efter att ha slängt ut påsen i soporna och öppnat de flesta fönster såg jag att barnet tydligen hade flyttat ut ungefär hälften av sina leksaker till vardagsrummet. Vi snubblade över docksängar, garage, gosedjur och vagnar. Strumpor, trosor, byxor och tröjor låg huller om buller efter morgonens försök till påklädning. Av barnet alltså. Hon kan nämligen inte tänka sig nåt värre än att ta på sig de kläder man själv plockat fram till henne.

Nåväl, jag var glad över vårt andra sovrum och sopade snabbt in kläder och skräp där för att sedan stänga dörren - som nystädat! Sånär som på bajslukten då.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar