söndag 15 juli 2012

En treåring behöver ingen jävla bikini!

Sedan vi besökte ett badhus i Nyköping för några veckor sedan har jag insett att barnet behöver en baddräkt. Badar vi på stranden är det naket eller soldräkt som gäller, lite beroende på vädret. För henne alltså. Så jag har liksom inte behövt fundera så mycket på vad hon ska ha på sig när hon badar. Tills för några veckor sedan.

Så jag tänkte att jag helt enkelt går och köper en baddräkt till henne. Hur svårt kan det vara liksom. Jag kanske inte kan kräva för mycket av barnklädesaffärerna/sportaffärerna så här mitt i sommaren men utbudet var riktigt jäkla pissdåligt. Och inte enbart för att det var brist på storlekar. Utan maken till skitkläder har jag sällan skådat! Jag har varit flickmamma tillräckligt länge för att ha upptäckt att kläder på flickavdelningen är tightare (byxor som tröjor), har kortare shorts/kjolar, allt i mindre lekvänliga material än på pojkavdelningen. Därav handlar jag sedan första början kläder även på pojkavdelningen, särskilt byxor (även om barnet just nu enbart vill klä sig i strumpbyxor eller långkalsonger). Men allvarligt talat, ska jag behöva klä mitt barn som en minivuxen på stranden?! Det jag kunde hitta (förutom en baddräkt som var helt ok men inte fanns i rätt storlek) var bikinis i alla former (gärna trekants-), halterneckbaddräkter och såna som var väldigt högt skurna i benen. EN TREÅRING BEHÖVER INGEN JÄVLA BIKINI. En treåring behöver nåt som är bekvämt att ha på sig på badhuset, som går att leka med.

Idag hittade jag till slut en baddräkt som både jag och maken var nöjd med. Den var ljusrosa så även barnet var nöjt. Och nu tänker jag hålla mig borta från att köpa nåt liknande ett år framöver.

1 kommentar:

Theresa Näsman sa...

Visst blir man förbannad? Att det ska vara så svårt att få tag på en vettig baddräkt till sin dotter och ju äldre de blir desto svårare är det! Och så kommer man på badhuset och ser föräldrar som satt på sitt barn sån skit, hur tänker dom???

Skicka en kommentar