lördag 7 juli 2012

Finns det ingen som lever i en sund relation?

Jag råkade gå in på familjeliv.se igen. Och varje gång jag hamnar där känner jag att min bild av verkligheten blir en aning skevare. Det verkar inte finnas någon som lever i ett hyfsat sunt förhållande. Alla verkar rent utav leva tillsammans med en idiot. Och i vissa fall verkar personen i fråga som skriver trådstarten själv likna en idiot.

Nu kanske jag är elak och hård. Jag menar, alla som lever i en parrelation vet att man inte kommer undan utan en och annan diskussion. Man tycker och tänker inte lika om allt. Så långt är jag med. Men här handlar det inte om några diskussioner eller att tycka lite olika. Det går liksom beyond det mesta man räknar in i en sund relation. Omogna idioter som aldrig borde skaffa barn (det här gäller både män och kvinnor), misshandlare, våldtäktsmän, alkoholister och övriga missbrukare. Och trots att jag är fullt medveten om allt vad normaliseringsprocess och medberoende heter kan jag inte låta bli att undra var hundan världen är på väg. Efter en stunds läsande undrar jag om det överhuvudtaget finns någon som lever i en sund relation.

Så tvingar jag mig att stänga ned sidan och återgå till mitt egna liv och vad som får räknas till fullt normala konflikter. Och så låter jag bli att gå in på detta forum på några dagar.

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag tror de flesta lever i en hyfsat sund relation. Folk går inte in på ett nätforum för att skriva om hur bra deras relation är, så det är inte konstigt att sådana sidor domineras av negativa historier.

Skicka en kommentar