måndag 30 juli 2012

Sminktipset

Jag läste en gång i något glossigt magasin en artikel om smink. Jag kommer inte längre ihåg så mycket av den förutom att det stod en massa om vad för smink man "ska" ha hemma. För att överleva typ. Hade man inte detta smink hemma i badrumsskåpet kunde man lika gärna lägga sig ner och dö. Det jag hakade upp mig på (förutom budskapet att man tydligen måste sminka sig dagligen) var en mening om när det var dags att kasta sminket i soporna - när man inte längre kommer ihåg när man köpt produkten. Perfekt! Jag kommer med andra ord aldrig behöva slänga bort något från min sminkväska eftersom jag kommer ihåg när jag köpte varenda grej. Det är inte för att jag använder upp allt smink och handlar ofta. Nej, det handlar om att jag köper smink så sällan att det vore en omöjlighet att glömma bort när, var och hur det inhandlades. Så jag är safe.

Nu har jag hamnat i en period då jag ägnar så lite tid jag bara kan åt att göra mig i ordning. De dagar jag jobbar dagpass börjar jag klockan 7. Jag går hemifrån 06:20. Om jag duschar kvällen innan, skippar att sminka mig och dricker kaffe på jobbet kan jag kliva upp 05:45. Upp med håret, på med glasögonen och undvika speglar så slipper jag se att jag ser levande död ut. Bara halvdöd. Under semestern, och då särskilt när jag befinner mig på landet, har jag inte ens med mig något smink.

Jag brukar återgå till att vardagssminka mig igen efter några veckor (eller i det här fallet månader). Men då behöver jag inte ge mig ut för att köpa nytt smink i alla fall enligt vad jag läst mig till i det glossiga magasinet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar