måndag 6 augusti 2012

Plötsligt blev det enklare att laga mat

Gårdagens besök på IKEA har lett till ett borrande och skruvande i köket av sällan skådat slag. Efter att ha varit utan handtag och knoppar på många skåp och lådor i några år lär man sig nya sätt att öppna dessa. Men nu slipper vi det. En bonus är dessutom att knopparna nu inte lossnar när man försöker dra ut en låda. Vi har helt enkelt ett lite mer pålitligt kök. Det tog mycket tid eftersom att vi letat handtag i varenda butik i hela stockholmsområdet som kan tänkas ha nåt sånt. Men vi har inte hittat nåt vi gillat. Eller så har de haft fel mått. Nu ledsnade vi helt enkelt och bestämde oss för att välja nåt ur IKEA's sortiment.


Här en före-bild, med tillhörande diskkaos från några dagars obryddhet.

Efter - den mesta av disken är diskad. Knopparna som skavt på köksluckorna och gjort finfina kratrar i dem är borta och nya är på plats.

Före - min man in action! Förr att öppna den stora lådan i mitten måste man angripa den genom den understa lådan alternativt genom mittersta lådan längst till höger i bild. Knepigt? Man lär sig.

Efter - handtag! Vilken uppfinning...

Nu är det bara resten kvar att fixa. Det ska målas, sys drapperier, sättas fast golvlist, borra hål i TV-bänken samt måla 5 möbler. Lite småsaker som inte gjorts sen vi flyttade in för mer än 3 år sedan. Inget konstigt alltså.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar