onsdag 8 augusti 2012

Things to do on a rainy day

Idag var det dags för 3-års kontroll på BVC. Vi har ju varit där ett antal gånger med vår fussy baby genom åren och då framför allt det första halvåret. Så det var ett kärt återseende med vår fina sjuksköterska.

Två minuter efter utsatt tid stegade vi in med andan i halsen och fick komma in direkt. Barnet visade sitt bästa uppförande och svor inte en enda gång. Hon ritade och berättade vad hon såg på alla bilder. Pekade på samtliga teckningar och affischer på väggarna och berättade vad hon såg. Vägdes och mättes och berättade vad hon gjort i sommar. Tydligen har hon badat maaaaassor. Med vem vet jag inte, för vi övriga familjemedlemmar har inte befunnit oss i vatten särdeles mycket den här sommaren. Sen berättade hon att hon brukar gömma sig för oss som Emil (i Lönnerberga) gömmer sig för sin pappa.

Nåväl, när 3-års kontrollen var över ville barnet tydligen gå vidare till 4-års kontrollen. Hon ställde sig på ett ben och hoppade, rabblade färger och alfabetet och visade vilka bokstäver som ingår i hennes namn. Sen fick hon klistermärke samt en bok om att gå till tandläkaren och doktorn och barnet var nöjt.

Några som inte var lika nöjda var vi sommarklädda föräldrar som snällt fick promenera hem ösregnet och entrade hemmet likt nybadade katter. Samt med huvudvärk tack vara åskan som hänger i luften.
Dränkt katt med huvudärk. Jag blir ofta lite vindögd när jag har huvudvärk. Jätteläckert!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar