måndag 4 februari 2013

Konflikthantering

Tidigare ikväll:

I storasysters rum pågår svåra förhandlingar, och undertecknad agerar fredsmäklare i omgångar. Det är två starka viljor som står i konflikt med varandra. Så vad handlar detta om? Det finns två stycken tre/fyra åringar i hushållet. Och det finns en Blixten-ficklampa. EN endaste. Och båda vill ha den. Jamen ni förstår ju vilket dilemma. 
 
Jag kliver in i konflikten när den håller på att spåra ur. Jag förklarar att de får DELA på den ficklampa som finns. TURAS OM. Det går inte hem hos någon av dem. Till slut (strax innan världskriget bryter ut) lyckas jag trolla fram både en andra och en tredje ficklampa. Halleluja!
 
Sen går de vidare till att förhandla om vem som ska ha katten. Kommer fram till vem som är mamman och vem som är pappan. Vem som ska laga maten och vem som ska hålla i kopplet. Och när de blir ovänner om detta kommer storasyster på att det finns hallonjordgubbstuggummi och så var konflikten löst en stund.

Det är otroligt underhållande att se (och lyssna!) på. Oftast löser de konflikterna själva. Men andra gånger glömmer de bort det där med att turas om och dela på och där nånstans kommer fredsmäklaren in.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar