onsdag 13 juni 2012

Konsten att ta sig till Plantagen i Norsborg

Lägg undan din GPS, det var trots allt bara en vecka sedan du var där sist. Kör söderut på E4'an. Sätt igång musik om du inte redan gjort det. Sjung med och njut av att vara ensam i bilen. Det händer inte varje dag. Fortsätt kör söderut. Lägg dig i den vänstra filen, det här kan ta en stund.

När du passerar Kungens kurva ler du nöjt och tänker att du minsann kommer ihåg vägen. Sist var det runt tio minuters körning innan det var dags att svänga av härifrån. Så borde det även vara denna gång. Fortsätt att köra söderut.

När det kommer en avfart - fundera en stund på om du borde svänga. Kör sedan vidare söderut. Upprepa detta några gånger. Skyltarna mot Stockholmsförorter kommer nu allt glesare. Istället skyltas mot Göteborg, Helsingborg och Malmö. Utanför bilens fönster ser du nu mest åkrar och andra bilar som vill lite längre söderut än du själv. Inse nu att du nog kört för långt.

Lägg dig genast i högerfilen och invänta en avfart. Vänta. Och vänta lite till. Så, där har vi avfarten. Du undrar nu var du är. Du inser snabbt att du inte har en aning om var du är och börjar köra norrut längs avfartsvägen som leder till gud vet var.

Efter en stund har du tappat bort E4'an. Körningen är dock trevlig. Du väjer för en älg. Och du ser sammanlagt tio polisbilar (utan blåljus). Nu undrar du verkligen var du är. Men GPS'en ligger orörd. På nåt jäkla vänster ska det väl gå att hitta tillbaka till E4'an.

Så ser du en skylt - Bandhagen. Du förstår att du blivit bortförd av utomjordingar för så fel kan man liksom inte hamna annars. Skyltarna mot Stockholm lyser med sin frånvaro. Däremot finns många skyltar som leder mot Tumba och Salem. Du kör runt i ytterligare 10 minuter innan du ger upp, plockar fram GPS'en och knappar in Plantagen i Norsborg. Det ligger 15 km bort. Följ instruktionerna som den självgoda damen kommer med i den där jäkla GPS'en. Du är framme.  

2 kommentarer:

Frida sa...

Bandhagen... Där har tom den här jäntan varit. Och det vill ju inte säga lite. Bekant med storstan som man är ;)

Linnea sa...

Ja där ser man! Vad tusan gjorde du där?!

Skicka en kommentar