tisdag 16 oktober 2012

Drömmen om yta

Vi halvsöker ny bostad. Inte så att vi planerar en flytt det närmsta halvåret eller året, men vi håller ögonen öppna. Funderar och drömmer. För visst vore det skönt med lite mer yta! Vi sitter inte i sjön och kan bo kvar rätt länge där vi bor nu. Men med ytterligare en familjemedlem som med tiden kommer ta sin beskärda del utrymme och med hela släkten i norr vore det inte så dumt med mer plats att röra sig på. Ett eller två sovrum till. Ett badrum större än 3 kvadratmeter. Ett kök med plats för matbord. Ett vardagsrum där man inte kan se TV'n från köksbordet. Kanske rent utav ett rum där man kan gömma TV'n! Och ett gästrum - bara en sån sak! 

Men så är det en del att ta i beaktning inför en eventuell flytt. Finns det bra skolor i närheten? Kan man ta sig till jobbet utan bil? Kan man ta sig till jobbet utan bil och utan att kliva upp klockan 4 på morgonen? Hur är närområdet? Och framför allt - har vi råd?! 

Jag vill aldrig hamna i den sitsen att vi inte har råd att betala för vårt boende om en av oss blir sjuk eller utan jobb. Eller när räntan skjuter i höjden. Sist var det jag som blev sjukskriven. Den gången funkade det bra. Särskilt när vi väl fått pengar från försäkringskassan efter tre månader. Men jag vill inte känna stress över hur vi ska ha råd om något händer. Då finns det "bättre" saker att stressa över. 

Så tills vidare fortsätter vi att fundera och drömma. 

1 kommentar:

Anonym sa...

Du är så klok min vän..
-Anna

Skicka en kommentar