fredag 19 oktober 2012

Kylslaget

Vilken vecka vi haft här hemma. Vi har tittat på termometern på morgonen och bylsat på oss därefter. Barnet har gått till förskolan i fodrade galonbyxor och en lika fodrad regnjacka. Själv har jag tagit på mig tjocka halsdukar, vantar och mössa på väg till förskolan. Kallt kallt kallt. Fast ändå inte. 

I fyra dagar har vi klätt oss för de ynka 2.5 plusgrader som termometern visat. Utan att ifrågasätta det hela. Trots att barnet kommit hem svettigt från förskolan. Och trots att vi vuxna i familjen tyckt att det känts som rätt varma 2.5 grader. Vi har till och med bokat tid för att byta till vinterdäck på bilen, för det förstår man ju att är det så kallt på dagarna är det en fråga om minuter innan halkan kommer. 

Så igår när maken kom hem från jobbet berättade han att han börjat ana oråd när han läst i dagstidningen att det minsann skulle vara 12 grader varmt i Stockholm. Samtidigt som termometern fortfarande visade 2.5 grader. Det visade sig att någon (barnet är starkt misstänkt) lyckats ställa in termometern så att den visar lägsta dygnstemperaturen. Vi har alltså klätt oss för varmt helt i onödan. Men nu har vi svettats klart och går åter runt i höstkläder. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar