tisdag 25 december 2012

Dagen efter

Vi hade en mycket lugn och behaglig julafton här hemma. Så lugn att vi inte ens tog oss ut. Vi hade lovat storasyster att vi skulle öppna alla paketen efter lunch så hon var väldigt angelägen om att äta. Och det gjorde vi till slut. Sen gick hon in på sitt rum och hämtade en tomteluva till sig och till mig. Hennes far fick ta på sig en prinsesskrona. Därefter var vi tydligen redo för att öppna paketen. 

Jag tänkte att jag skulle ta en liten tupplur efter mat och klappöppnande. Drygt tre timmar senare vaknade jag, lagom till Karl-Bertil Jonssons Julafton. Även storasyster hade sovit under tiden. Det hela ledde till en uppesittarkväll av sällan skådat slag. Lillebror gick och la sig med sin far. Jag och storasyster satt uppe och tittade på film. När klockan närmade sig halv tolv var samtliga småtrötta, förutom lillebror som nu ville ammas. Storasyster ville således inte alls gå och lägga sig eftersom att det nu blev väldigt spännande ute i vardagsrummet. Till slut kläckte hon ur sig "Men mamma, jag VILL titta när du ammar honom...jag ÄLSKAR ju min lillebror!". Inget annat att göra än att låta henne sitta uppe en stund till. Strax efter midnatt kunde samtliga i familjen gå och lägga sig. 

Idag gör vi ett nytt försök att ta oss ut. Åtminstone halva familjen. Jag nöjer mig med att gå en sväng för att slänga soporna. Det går ändå inte att dra vagnen på vägarna idag eftersom att det inte är plogat efter förmiddagens snöfall. Det ser dessutom halt ut. Bäst att stanna inne. 

Jag har i år extra fina julnaglar. Om nån vill veta var jag gjort dem så är det bara att maila mig. Jag förstår att ni alla vill ha lika snygga naglar. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar