fredag 7 december 2012

Gul snö och snopptårtor

Visst tog vi oss ut till slut. Kameran fick också följa med. Men den visade sig ha slut på batteri så de härliga vinterbilderna uteblev. Istället har vi avhandlat otroligt många ämnen under de närmare två timmar vi var ute. Till en början var det mycket om huruvida man ska äta gul snö eller inte. I vår närmsta lekpark är det tydligen populärt att rasta hundar så där var det gott om gul snö. Och hundbajs också för den delen. Så den gula snön avhandlades och vi var till en början inte helt överens om det var gul glass eller kiss. Till slut gav jag upp och sa att hon får äta vad sjutton hon vill. 

Sen var det det här med hundbajset. Bajs gillar hon inte. Men hon berättade att hennes rumpa gillar bajs. Men att bajstårta inte är särskilt gott. Och där var vi väl överens. Sen sa hon att hon inte vill äta snopptårta. För den smakar nog inte heller gott. Och snopptårtan är nog full med kiss. Så det går ju inte att äta. Även där var vi överens. 

Sen har vi diskuterat avgaser. Vi har tittat på flygplansavgaser och bilavgaser och funderat på varför inte pulkor har avgasrör. Och var i så fall avgaserna kommer ut istället. Ja herregud som vi avhandlat viktiga ämnen. Nu är jag både trött och frusen och sitter nedsjunken i soffan med en kopp kaffe medan barnet tittar Bilar. Igen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar