måndag 19 november 2012

Det är mycket som är läskigt när man är liten

Efter en lång eftermiddagssömn för både mig och barnet tog det lite tid att komma till ro igår kväll. Vid niosnåret satt maken och jobbade medan vi letade film att hyra. Barnet fastnade för Prick och Fläck, en serie om två kaniner som hittar på en massa saker. Det kändes väldigt harmlöst. Så vi sitter och tittar på de två kaninerna som går på pick-nick, leker pirater, städar och gud vet vad. Då börjar barnet att spänna sig så att hon skakar och håller upp snuttefilten mot ögonen. "Mamma, det här är jättejätte läskigt!" Jag hade tappat fokus på TV'n och tittade upp och såg att det var en svärm med myggor som var på väg att sticka Prick. Jag kan hålla med om att myggor kan vara just jättejätte läskigt. Så vi pratade lite om myggorna och att de inte är farliga. Men att de sticks så att det börjar klia. 

En stund senare var det dags igen. Prick och Fläck var pirater på havet och började slåss med svärd. En av dem ramlade i vattnet och hade lite svårt att simma. Och det är ju läskigt, såklart. Det missade inte barnet som åter satt och spände sig så att hon skakade. Så pratade vi lite om det medan filmen rullade vidare. 45 nervkittlande minuter senare var filmen slut och jag var redo att gå och sova. 

Någon sömn blev det dock inte. Barnet ville titta på mer film. Och hon hade siktet inställt på Gruffalon, en kortfilm som handlar om två monsterliknande figurer. Sweet. Mera spänning och skak, mycket prat om vad som hände i filmen och en fundersam make som började ifrågasätta mitt omdöme gällande filmval. Vi fick stänga av filmen en gång och ta en paus innan vi kunde titta klart. Sen var barnet nöjt och tyckte att filmen varit "jättejätte bra. Inte läskig alls." Nåväl, efter detta gick det inte att sova i egen säng utan barnet gick helt sonika till vårt sovrum och somnade på två röda. Och eftersom att undertecknad inte kunnat sova alls inatt kan jag rapportera att hon inte drömt en endaste mardröm. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar